Дейности

Дейности

   П О К А Н А

Уважаеми родители на децата от детска градина "БОЖУР"
във връзка с изпълнение на чл. 11 от Правилник за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към детските градини и училищата /д.в. бр. 75 от 27.09.2016г/
отправям към вас покана за свикване на общо събрание на всички родители , чиито деца , посещават ДГ „БОЖУР” . Събранието ще се проведе на 17 ноември 2016г. /четвъртък/ от 17:45 ч. във фоайето на първи етаж със следния дневен ред:

1. Избор на членове на обществения съвет в ДГ „БОЖУР”.
2. Избор на резервни членове на обществения съвет в ДГ „БОЖУР”.

Информация за правомощията на Обществения съвет към ДГ “БОЖУР” може да намерите на информационното табло в гардеробните  на  всички групи  и на интернет страницата на ДГ „БОЖУР” - www.bogurgo.com .

                                                                      

Празничен спектакъл " 55 години  Детска градина "Божур"

На 18 май в зала № 1 на Община Горна Оряховица се състоя Празничен спектакъл, посветен на 55- тата годишнина от основаването на Детска градина "Божур"  под надслов"Детство мое, приказно  възлшебно - въгленче във моята душа". Като официални лица на празника присъстваха: госпожа Дарина Енева- ст.експерт финансист по образованието в Община Горна Оряховица, която връчи поздравителен адрес от името на господин инж. Добромир Добрев - кмет на Община Г. Оряховица и отправи топли и сърдечни думи към децата , ръководството и колектива на детската градина; госпожа Екатерина Миновска- ст. експерт по предучилищно образование, която връчи поздравителен адрес от името на г-жа  инж. Розалия Личева- началник на РУО в гр. Велико Търново; г-жа Надежда Георгиева- член на Обществения съвет на ДГ  "БОЖУР", представител на работодателя, бивши  учители  и възпитаници на детската градина.

Празничният спектакъл бе открит от децата от Подготвителна група "Слънчице" със стихове посветени на радостното детство и желанието на децата да заразят със своите емоции, всички присъстващи и гости.

Изявата на децата от яслената група изненада с живото и лъчезарно присъствие на най- малките възпитаници на голямата сцена, където те показаха уменията си да танцуват в ритъма на веселата песничка "Лялечка".

После всички, с помощта на своето въображение,  се пренесоха във "вълшебната гора" заедно с децата от първа група "Умните делфинчета" които изпълниха танца "Вълкът и седемте козлета" по познатата песен. Интересният диалог между катеричката, мечо, ежко и зайко убеди гостите, че и горските животни имат доста работа през пролетта, когато природата се събужда за нов живот.

Облечени в костюми на весели и забавни маймунки  децата от подготвителна група "Радост" се преставиха с танца "Маймунки". Момиченцата грациозни и обаятелни като истински гимнастички изпълниха "Танц с обръчи" и "Танц с чадърчета". 

Фолклорната линия на спектакъла бе очертана от "Весел народен танц" от децата в  подготвителна група "Радост".

Българската народна приказка, като извор на народна мъдрост, намери място чрез драматизирането на приказката "Най- хубавото" от децата от подготвителна група "Слънцице".

Родолюбието като мерило за обичта към родината бе застъпено чрез изпълнение на стихотворението "Обичам я тая земя" и танц "Цветовете на нашето знаме" изпълнени от децата от подготвителна група "Слънчице".

Празничният спектакъл завърши с изпълнението на песента "Родина" , в която се включиха всички  деца от детската градина.

Децата се чувстваха щастливи и удовлетворени от своите творчески изяви , а надяваме се и родителите са изпитали подобни емоции.

Искаме да отдадем голяма благодарност на Община Горна Оряховица , която осигури залата и озвучаването на нашия празничен спектакъл.

С този  "Празничен спектакъл" децата и колективът на детската градина показаха на обществеността своите постижения в областта на предучилищното възпитание и гордостта си , че съхраняват, развиват, обогатяват и осъвременяват традициите, завещани им от техните предшественици.

Прикачания:
ФайлОписаниеРазмер на файла:Създаден
Свали този файл (OS.pdf)Правомощия на Обществения съвет на ДГ \Правомощия на Обществения съвет на ДГ 210 КБ17-10-2016